Veelgestelde vragen... en natuurlijk ook de antwoorden

 

Bij iedere Whaai-site krijg je heel wat functionaliteiten.
- Onbeperkt gebruik van de beheersectie incl. gratis updates
- Onbeperkt aantal pagina's
- Onbeperkt menu en submenu items
- Onbeperkt aantal nieuwsartikelen én een nieuwsarchief
- Een standaard contactformulier mét kaartweergave
- Iedere site is volledig responsive, wat wil zeggen aangepast voor een perfect weergave op alle schermen, smartphones en tablets
- Volledig (én makkelijk) personaliseerbaar
- Handige en goed werkende zoekfunctie binnen de site
- Voorbijschuivende beelden op de homepage (dit kan je ook de-activeren als je wil)
- Automatische integratie van Social Media
- Onbeperkt gebruik van de beheersectie incl. gratis updates
- Inclusief 1 domeinnaam (www.jouwdomeinnaam.be)
- Inclusief hosting pakket (jaarlijks verlengbaar)
- Inclusief 1 mailadres (standaard is dit: info@jouwdomeinnaam.be)
- Gratis extra leads & bezoekers omdat als je site opgenomen wordt in de referentielijst op whaai.be
Géén! Moest er jou toch iets niet duidelijk zijn of moest je nood hebben aan extra functionaliteiten of service, aarzel niet om ons te contacteren op info@whaai.be. Wij beantwoorden iedere vraag met het grootste plezier!
Ja, je krijgt jaarlijks een factuur die we digitaal versturen naar het opgegeven mailadres.
Via de achterkant (inloggen op uwsite.be/admin) kan je klikken op modules > Nieuws. Op deze pagina zie je bovenaan “Nieuw Artikel” staan, waarop je kan klikken. Onze allesomvattende editor laat toe om makkelijk nieuws en bijhorende foto’s in een mum van tijd online te plaatsen. Ieder nieuwsartikel kan je trouwens delen met de Social Media opties die onder jouw artikel verschijnen. Standaard, handig én gratis.
Via de achterkant (inloggen op uwsite.be/admin) kan je klikken op modules > Nieuws. Op deze pagina zie je een overzicht van alle geplaatste artikels. Via het potloodje rechts kan je een artikel naar keuze openen en bewerken.
Voor sommige sites of organisaties is het handig om pagina’s te hebben, die niet voor iedereen bestemd zijn. Met Whaai kan je ervoor zorgen dat enkel de personen aan wie je het paswoord deelt hier toegang voor krijgen. Voor een kleine meerprijs kan je deze extra functionaliteit bekomen. Contacteer ons en wij zorgen ervoor.
Via de achterkant (inloggen op uwsite.be/admin) kan je klikken op Menu’s. Hier krijg je een overzicht van alle menu-items. De volgorde van deze menu items is gelijk ook de volgorde van je menu.
Whaai maakt het je makkelijk door hier met kleuren te werken.
- Groen wil zeggen dat je pagina gepubliceerd is.
- Rood geeft aan: niet gepubliceerd
- Geel is een beveiligde pagina (optioneel), enkel toegankelijk voor mensen met een paswoord
- Blauw, wil zeggen: dit is een submenu item

Door op de naam van een menu-item te klikken, kan je het submenu aanpassen.
Door de hoogte van de pijltjes aan te passen, kan je de volgorde van de menu-items aanpassen. Een menu item verwijderen kan eenvoudig door op het vuilbakje rechts van het item te klikken.

Via de editor is het mogelijk om een bestand (bv. word-document, PDF, foto’s etc.) te uploaden. Met diezelfde editor kan je een link naar de locatie van het bestand maken.
De werking van de editor is zeer makkelijk en vergelijkbaar met Word of Pages. Dit wijst zichzelf uit. Moest je toch bijkomende info nodig hebben, kan je ook de helpfunctie van de editor gebruiken.
Via de achterkant (inloggen op uwsite.be/admin) kan je klikken op Menu’s. Hier krijg je een overzicht van alle menu-items.
Door op het potloodje achter een menu item te klikken, krijg je ook de optie “Publiceer pagina”
Met deze schuifknop kan je de pagina (tijdelijk) eventjes offline plaatsen of niet publiceren. Zo kan je inhoud voorbereiden of bewaren, zonder de pagina effectief te verwijderen.
Via de achterkant (inloggen op uwsite.be/admin) kan je klikken op Menu’s. Hier krijg je een overzicht van alle menu-items en bijhorende pagina’s.
Een extra pagina kan je makkelijk bijmaken door bovenaan “Nieuw menu item” te kiezen.
Een pagina verwijderen kan je door het bijhorend vuilbakje aan te klikken
Alle Whaai-sites zijn standaard voorzien om goed te scoren op zoekrobots. Onze technici hebben de opbouw van de iedere site zo voorzien, dat ze makkelijk geïndexeerd raken. Om maximaal resultaat te halen, raden we iedere gebruiker aan om via de backend (inloggen op uwsite.be/admin) te klikken op “instellingen > Meta Tags”. Op deze pagina kan je een beschrijvende tekst van de site invullen en typerende trefwoorden plaatsen (afgescheiden met een komma). Deze trefwoorden gebruiken jouw bezoekers wanneer ze naar jouw diensten of services zouden zoeken via een zoekrobot. Aanpassingen aan deze pagina gebeuren onmiddellijk, maar de opnames ervan zijn afhankelijk van de zoekrobots. Hou hier rekening mee.
Ja, je kan vanaf elk toestel (met internet verbinding) jouw website tekstueel aanpassen. Met iedere smartphone, tablet, PC (laptop of desktop) of MAC is het mogelijk om op welk tijdstip ook, jouw website aan te passen of te updaten. Dit zonder beperking, zonder meerkost en zo vaak als je zelf wil.
Via de achterkant (inloggen op uwsite.be/admin) kan je klikken op Modules > Homepage.
Bovenaan deze pagina kan je met een schuifbutton aangeven of je de slider wil weergeven op de eerste pagina of niet. In het blokje eronder bij “Slider Afbeeldingen”, kan je met deze editor heel makkelijk foto’s of andere afbeeldingen uploaden naar het mapje “Slider”. Beelden die in deze map staan, worden automatisch weergegeven op de hoofdpagina. Je kan onbeperkt aantal beelden hierin plaatsen, al raden we dit niet aan. Doorgaans hebben de meeste mooie en functionele websites 3 tot max 5 schuivende beelden.
Optioneel kan ieder website meertalig aangeboden worden. Alle functies blijven behouden, maar je kan via de achterkant (inloggen op uwsite.be/admin) bij ieder keuzemenu eerst selecteren in welke taalversie je wijzigingen wil aanbrengen.
We steken veel werk in het optimaliseren van alle Whaai-sites en stellen het dan ook bijzonder op prijs dat je de vermelding onderaan intact laat. Meer nog, we moedigen iedereen aan om ons Whaai-platform nog bekender te maken, want dit speelt ook in jouw voordeel. Hoe meer gebruikers > hoe meer feedback we krijgen > hoe meer functionaliteiten we kunnen uitwerken en aanbieden aan iedere gebruiker. Mocht je toch echt graag de vermelding weg willen laten (bv. je bent webdesigner en wil liever geen vermelding naar jouw eindklanten of om andere redenen), dan kan dat. Contacteer ons en tegen een kleine vergoeding verwijderen we deze verwijzing naar Whaai.be